رفتن به مطلب

saharrahin

عضو سایت
  • تعداد ارسال‌ها

    8
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید

نوشته‌ها ارسال شده توسط saharrahin

  1. تابع ( ) date در PHP :

    از تابع ( ) date در PHP ، برای نمایش و یا دستکاری ساعت و تاریخ استفاده می شود .

    از تابع ( ) date می توانید برای انجام اموری مثل نمایش تاریخ جاری سرور ، نمایش یک تاریخ خاص ، محاسبه زمان ، ایجاد یک برچسب زمانی و ... استفاده نمایید . این تابع یکی از توابع پیش ساخته و اصلی زبان PHP است .

    شکل کلی تعریف و استفاده از تابع ( ) date در PHP به صورت زیر است : Syntax < ? php

    date ( format ) ;

    ? >

    syntax توضیح هر یک از موارد توضیح پارامتر پارامتر format تعیین کننده نحوه نمایش تاریخ توسط تابع ( ) date است . در این پارامتر کاراکترهای زیر را می توانید به کار ببرید :

    تعیین این پاامتر برای تابع اجباری است .

    • کاراکتر d : این کاراکتر ، نمایشگر شماره روز در تابع date بوده و عددی بین 01 تا 31 است .
    • کاراکتر m : این کاراکتر نمایشگر عدد ماه در تابع date بوده و عددی بین 01 تا 12 است .
    • کاراکتر Y : کاراکتر Y نمایشگر عدد سال در تابع date بوده و یک عدد چهار رقمی است .
    • کاراکترهای جدا کننده : از کاراکترهایی مثل " / " ، " - " ، " . " و ... می توان برای جدا نمودن عددهای سال و ماه و روز در تایع date است نمود.

    نحوه استفاده از این کاراکترها و خروجی آنها در حالت های مختلف را در مثال عملی زیر نمایش داده ایم : format

    مثال عملی : در مثال زیر نحوه به کار بردن تابع date در نمایش تاریخ و حالت های مختلف پارامتر format در آن را نمایش داده ایم : Example < ? php

    echo date("Y/m/d") . " < br / > ";

    echo date("Y.m.d") . " < br / >";

    echo date("Y-m-d");

    ? > کد 2012/03/11

    2012.03.11

    2012-03-11 خروجی

    توابع مهم و کاربردی زیر مجموعه تابع ( ) date :

    در لیست زیر برخی از توابع مهم و کاربردی مرتبط با تابع date را معرفی کرده ایم . این توابع امکانات مهم و سودمندی برای کار با زمان در اختیار ما قرار می دهند . برای دریافت اطلاعات لازم راجع به هر کدام بر روی نام آن کلیک نمایید : نام تابع کاربرد date_default_timezone_get ( ) این تابع زمان محلی ( timezone ) سرور را نمایش می دهد . date_sunrise ( ) این تابع زمان طلوع آفتاب در یک تاریخ خاص را ، بر حسب موقعیت جغرافیایی سرور نمایش می دهد . getdate ( ) این تابع زمان و تاریخ دقیق جاری سرور را در یک آرایه به کاربر نمایش می دهد . mktime ( ) این تابع برای تعیین تاریخ جاری و یا تعیین یک تاریخ در آینده به کار می رود .

  2. رویداد ( ) click در jQuery

    در این بخش از آموزش JQuery ، رویداد click را در طراحی سایت شرح میدهیم.

    رویداد click زمانی اتفاق می افتد که کاربر بر روی عنصر مورد نظر کلیک نماید . با این رویداد برای مثال می توان کدی طراحی کرد که در هنگام کلیک کاربر بر روی یک عنصر رنگ پس زمینه آن عوض شده و یا عنصر مخفی شود .

    شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :

    $ ( " selector " ).click ( function ( ) { ... some code ... } ;

    selector : selector کنترلی است که کاربر بر روی آن کلیک می کند .

    function : این تابع کد دستوری است که می خواهیم در هنگام رخ دادن رویداد ، انجام شود .

    مثال زیر کاربرد رویداد click را نشان میدهد:

    وقتی که کاربر روی یک عنصر html ای کلیک می کند اجرا می شود

    مثلا هر وقت روی محتوای هر تگ p کلیک شد آن محتوا مخفی شود :

    $("p").click(function(){

    $(this).hide();

    });

  3. با قواعد دستوری جیکوئری شما میتوانید عناصر HTML را انتخاب کنید و عملیات مورد نظر خود را بر روی آنها انجام دهید.

    ساختار اصلی یک دستور جیکوئری :

    $(selector).action()

    $ : برای دسترسی به جیکوئری به کار میرود.

    selector : برای جستجوی عناصر HTML به کار میرود.

    action() : عملی را که که بر روی عنصر بایستی انجام شود مشخص میکند.

    این مثال المنت جاری را مخفی میکند:

    $(this).hide()

    برای یک کلاس خاص :

    $(".classname").hide()

    برای یک ID خاص :

    $("#IDname").hide()

    برای یک تگ خاص :

    $(div).hide()

    در ادامه ی آموزش jquery ، این موارد به طور کامل توضیح داده خواهد شد.

  4. چرا JQuery استفاده کنیم ؟

    شما با آموزش jquery به راحتی با کمترین دانش برنامه نویسی میتوانید نحوه کد نویسی jquery رو درک کنید.

    یکی دیگر از مزایای کاربردهای جیکوئری وجود پلاگین های متعددی ایست که بسیار کار امد هستند ، و روزانه در حال افزایش هست. به طوری که شاید نیازی به کد نوشتن پیدا نکنیم و همین پلاگین ها کار مورد نظر ما را به خوبی انجام دهند.

    کاربرد های jquery

    یکی از کاربرد های مهم jquery داشتن دستورات بسیار ساده و قابل درک در زمینه بکار گیری تکنولوژِی ای جکس می باشد. به طوری که می توانید یک طراحی سایت را با کمک jquery به صورت فول ای جکس طراحی کنید.

    ویژگی‌های کلیدی jQuery

    ایجاد امکان دسترسی به بخشهایی از یک صفحه بدون نیاز به ابزارهای جاوا اسکریپت و عدم نیاز به کد نویسی های زیاد.

    جی کوئری مکانیسم سریع و موثری برای جستجو ، یافتن و انتخاب بخشهای مورد نظر از یک صفحه را بدون نیاز به ابزار جاوا اسکریپت، در اختیار ما قرار میدهد.

    امکان تغییر ظاهر یک صفحه؛ البته آموزش CSS ابزار قدرتمندی در تغییر صفحات بما میدهد اما قادر به انجام اینکار در مرورگرهای مختلف که استانداردهای متفاوتی دارند، نیست. اما جی کوئری براحتی میتواند هر نوع مرورگری را ساپورت کند و حتی قادر است که مختصات ویژه صفحات وب را، حتی بعد از دستکاری و تغییر ساختاری و ظاهر، دوباره تغییر دهد.

    جی کوئری نه تنها تغییرات ظاهری و ناچیز را، بلکه صرفا با چند کلیک ساده، می‌تواند محتوای صفحات مورد نظر کاربر را هم تغییر کلی بدهد و مثلا متن یا عکسی را تغییر داده و یا تصویر یا لیستی را درون متنهای آن صفحه اضافه و یا از آن حذف کند. حتی میتواند تمام ساختار HTML صفحات را کاملا تغییر دهد.

    یکی از امکانات کتابخانه جی کوئری کنترل و جلوگیری از اتفاقات غیرمنتظره ایست که بهنگام کلیک کردن یک کاربر بر یک لینک رخ میدهند و مثلا باعث کند شدن یا درهمریختگی مرورگرها میشوند. ابزار event-handler در جی کوئری این وظیفه را بسادگی و بدون نیاز به استفاده از جاوا اسکریپت انجام میدهد.

    افزودن انیمیشن (Fade) به یک صفحه؛ کسب فیدبک از (یا به) کاربران، امری بسیار مهم است و جی کوئری این ویژگی را بسادگی با استفاده از امکاناتی همچون Fade و غیره بما میدهد.

    کسب اطلاعات از یک سرور بدون نیاز به ریفرش کردن آن صفحه (که اصطلاحا به آن AJAX می‌گویند) جی کوئری اینکار را بدون نیاز به دانستن مختصات ویژه هر سرور و صرفا با مراجعه مستقیم به نتایج آن صفحه (محتویات سرور) انجام میدهد.

    ساده سازی عملکردهای مشترک / تکراری جاوا اسکریپت : جی کوئری علاوه بر انجام بسیار ساده تغییرات کلی در متن و ظاهر صفحات وب، حتی قادر به ساده تر کردن عملیات ساختار سازی همچون Iteration And Array Manipulation هم هست.

    چرا jQuery بهتر از سایر ابزارها است؟

    در سالهای اخیر افزایش گرایش به آموزش HTML باعث افزایش کارایی پکیج های Framework های جاوا اسکریپتی شده، بعضی پکیج ها عملیات خاص و محدود و بعضی دیگر کارهای انیمیشن و غیره را تسهیل می کنند. اما جی کوئری سعی می کند تا تمام این حوزه ها را پوشش دهد.

    ارایه و شناسایی و تغییر مختصات صفحات وب، متضمن آشنایی طراحان وب با کدها و خطاهای مربوط به CSS و … است ، ولی جی کوئری این کار را برای طراحان آسانتر نموده است.

    ساپورت های Extension در جی کوئری طوری تنظیم شده اند که پلاگینها را میتوان بسادگی اضافه یا حذف نمود و ساختار درونی Basic jQuery طوری نوشته شده که بهنگام دانلود براحتی برای سایر آیتم های صفحه وب قابل شناسایی اند و براحتی با ایجاد ماژول‌های ساده میتوان تغییرشان داد.

    یکی از مشکلات طراحی سایت و طراحان وب همانا متفاوت بودن پیش شرط ها و مختصات مرورگرها و عدم هماهنگی آنها با یکدیگر و یا با نرم افزار های جدید است. جی کوئری قادر است که با هر مرورگری کار کرده و با کاهش کدها و ساده سازی کار را آسانتر کند.

    با استفاده از تکنیک Implicit Iteration قادر خواهید بود که بسیاری از لوپ ها را بصورت دسته جمعی (و نه تک به تک) بررسی و در وقت صرفه جویی کرده و بدین ترتیب نیاز به کدنویسی طولانی نداشته باشید.

    • امتیاز 1
  5. در این راهکار قصد داریم تا شما را با نحوه ایجاد و مدیریت فرم های HTML در PHP و سپس ارسال اطلاعات آنها ، به صفحه مقصد جهت پردازش آشنا نماییم .

    برای طراحی فرم ها ، از زبان و کنترل های HTML استفاده کرده و سپس برای دریافت و پردازش اطلاعات ارسالی از فرم ، از برنامه نویسی PHP بهره می گیریم .

    در زبان PHP ، متغیرهای سراسری GET_$ و POST_$ ، همانطور که در این راهکار خواهید دید ، برای دریافت اطلاعات ارسالی از فرم ها در صفحه استفاده می شوند .

    نمونه یک فرم ساده HTML :

    کد زیر ، یک فرم ساده HTML ، شامل دو کنترل input برای دریافت مقادیر و یک کنترل sunmit برای ارسال اطلاعات فرم است . به کد آن دقت نمایید :

    کد <html>

    <body>

    <form action="welcome.php" method="post" > Name: <input type="text" name="name"><br> E-mail: <input type="text" name="email"><br> <input type="submit"> </form>

    </body>

    </html>

    خروجی Name:

    E-mail:

    توصیح کد مثال : هنگامی که کاربر ، اطلاعات لازم ( شامل نام و آدرس ایمیل خود را در فرم بالا ، وارد کرده و دکمه submit را کلیک می کند ، اطلاعات موجود در فرم به صفحه تعیین شده در خاصیت action یعنی welcome.php ، برای پردازش ارسال می شود . این اطلاعات ، همانطور که توسط خاصیت method فرم تعیین شده است ، از طریق روش POST ) به صورت پشت پرده ) به مقصد ارسال می شوند .

    در صفحه مقصد ، بایستی توسط متغیرهای مناسب ، مقادیر ارسالی را دریافت کرده و آن را نمایش داده یا پردازش کنید . برای مثال ، از کدی همانند زیر می توانید برای نمایش اطلاعات دریافتی بهره بگیرید . این صفحه اطلاعات وارد شده در صفحه قبل را در یک قالب جدید نمایش می دهد ::

    کد <html>

    <body>

    Welcome <?php echo $_POST["name"]; ?><br>Your email address is: <?php echo $_POST["email"]; ?>

    </body>

    </html>

    خروجی مشاهده خروجی کد

    توضیح کد فوق : کد فوق دو داده ارسالی از فرم صفحه قبل را توسط دو متغیر سراسری POST_$ به نام های name و email دریافت کرده و در خروجی به صورت زیر نمایش می دهد :

    خروجی Welcome Mehrdad

    Your email address is john.doe@example.com

    نکته : فرم بالا را توسط متد GET ، به صورت زیر نیز می توانید بنویسید :

    کد <html>

    <body>

    <form action="welcome_get.php" method="get" > Name: <input type="text" name="name"><br> E-mail: <input type="text" name="email"><br> <input type="submit"> </form>

    </body>

    </html>

    خروجی

    Name:

    E-mail:

    کد فایل مقصد : در فایل Welcome_get.php که فایل مقصد برای دریافت و پردازش اطلاعات است ، فقط متغیرهای دریافت کننده مقادیر ، همانند کد زیر از نوع POST به GET تغییر می کنند :

    کد <html>

    <body>

    Welcome <?php echo $_POST["name"]; ?><br>Your email address is: <?php echo $_POST["email"]; ?>

    </body>

    </html>

    خروجی مشاهده خروجی کد

    نکته : کد مثال های فوق بسیار ساده و ابتدایی بوده و هیچ گونه عملیات اعتبار سنجی بر روی داده ها ، انجام نمی دهند . برای مثال ، کاربر می تواند در فیلد ایمیل یک شماره تلفن یا نام خالی را درون آن وارد نموده ، بدون اینکه برنامه از وی ایراد بگیرد .

    در راهکار بعدی ، با نحوه اعتبار سنجی داده های ورودی در فرم های PHP آشنا خواهید شد .

    تفاوت متد POST و GET :

    هر دو متد GET و POST ، در هنگام ارسال اطلاعات فرم ها به صفحه مقصد ، آنها را به صورت یک آرایه دو بعدی جفت / مقدار به صورت ( Key1 => Value 1 , Key2 => Value2 و ... ) در می آورند ، که در آن Key نام کنترل داده ورودی و Value مقدار داده است .

    هر دو متد از متغیرهای سراسری مخصوص به خود که عبارتند از GET_$ و POST_& استفاده می کنند . این متغیرهای سراسری یا ( Superglobals ) هستند ، یعنی اینکه در تمام بخش ها و کدهای اسکریپت قابل دسترس بوده و محدودیتی ندارند . برای تعریف و استفاده از آنها نیز ، نیاز به کار خاصی نبوده و در PHP به صورت درون ساخته آماده استفاده می باشند .

    اطلاعات در متد GET از طریق اضافه شدن به آدرص صفحه و در متد POST از طریق Session ها و به صورت مخفی به مقصد ارسال می شوند .

    چه زمانی از کدام متد استفاده نماییم ؟

    اطلاعاتی که توسط متد GET ارسال می شوند ، به انتهای آدرس صفحه در نوار ابزار مرورگر اضافه شده و توسط تمامی کاربران قابل مشاهده هستند . لذا دارای امنیت بسیار پایینی بوده و هم حجم اطلاعاتی که از این طریق می توانید جا به جا کنید ، حداکثر 2000 کارکتر است .

    از طرف دیگر ، به علت مشخص بودن اطلاعات ، می توانید صفحه و آدرس آن را Bookmark نمایید .

    نکته مهم : متد GET را نبایستی برای انتقال اطلاعات حساس مثل رمز عبور و ... استفاده نمود .

    اما اطلاعات ارسالی از طریق متد POST ، از نظر کاربر مخفی بوده ( زیرا به درخواست HTTP صفحه متصل شده و به صورت پشت پرده منتقل می شوند ) و هیچ محدودیتی در حجم اطلاعات ارسالی ندارند .

    اما به علت مخفی بودن اطلاعات ، قادر به Bookmark کردن صفحه نخواهید بود و همچنین امنیت اطلاعات در این روش بسیار بالاتر است . اکثر برنامه نویسان از متد POST برای ارسال اطلاعات خود استفاده می کنند .

    در راهکارهای بعدی ، با نحوه اعتبار سنجی اطلاعات ورودی در فرم های و نحوه پردازش آنها ، آشنا می شوید .

    • امتیاز 1
×
×
  • اضافه کردن...