آموزش کدهای کوتاه: معرفی

نوشته شده توسط ۹ سال پیش

همه‌ی ما کمابیش با کدهای کوتاه آشنا هستیم، کدهایی که به صورت [command param=”value”] می‌نویسید و وقتی کاربران نوشته را می‌بینند، این کدها به فرم تماس، دکمه خرید و … تبدیل شده‌اند. به این عبارات، Short Codes یا کدهای کوتاه گفته می‌شود.

کدهای کوتاه می‌توانند توسط افزونه یا پوسته‌های مختلف به سیستم وردپرس اضافه شوند یا این‌که خودتان در فایل functions.php اضافه کنید.

در این سری آموزشی، ابتدا به معرفی فلسفه‌ی Short Code و سپس نحوه ساختن آن‌ها و چندمثال کاربردی می‌پردازیم.

همان‌طور که می‌دانید یا احتمالاً امتحان کرده‌اید، وقتی که در یک نوشته در سیستم وردپرس، کد PHP بنویسید، کد PHP به همان‌صورت ذخیره می‌شود و یا به عبارت دیگر، اجرا نمی‌شود. برنامه‌نویسان وردپرس اجرای کدهای PHP در نوشته‌ها را به دلایل امنیتی غیرفعال کرده‌اند.

Short Code به شما این امکان را می‌دهند که تنها با نوشتن کدهای نسبتاً کوتاهی، دستورات PHP را در نوشته‌های خود اجرا کنید. به عنوان مثال Shortcode در موارد زیر به کار رفته است:

  • ایجاد دکمه خرید برای محصولات (در افزونه‌هایی مانند Easy Digital Downloads استفاده شده است)
  • امکان قراردادن فرم و کنترل‌های تعاملی (افزونه Gravity Forms و مشابه‌های آن)
  • محافظت از قسمت خاصی از نوشته (افزونه Restrict Contents Pro)
  • نمایش زمینه دلخواه

به طور کلی، فلسفه‌ی Short Code دادن امکان استفاده از کدهای داینامیک PHP به همه‌ی کاربران است. قطعاً قراردادن کدهای PHP به طور مستقیم در قالب، نیازمند تخصص است، اما Shortcode این کار را برای همه‌ی کاربران تازه‌وارد تا حرفه‌ای ممکن کرده است.

علاوه‌بر این Shortcodeها امکان مدیریت محتوا و حتی قالب کلی را در همان نوشته به توسعه‌دهنده می‌دهد. علاوه بر این وردپرس به کدهای کوتاه قابلیت تعریف پارامترها را هم اضافه کرده که کاربر بتواند با توجه به شرایط توسعه‌دهنده، کدکوتاه را مطابق میل خود سفارشی کند، بدون این‌که در کدهای افزونه یا پوسته دست ببرد.

در جلسات بعدی، نحوه ایجاد Short Codeهای کاربردی را آموزش خواهیم داد.

احسان


ارسال دیدگاه شما